Communicatieadviseur & woordvoerder

Communicatie gaat over verbinding met en tussen mensen. Maatschappelijke ontwikkelingen en projecten beginnen vanuit een visie en een opdracht. Ik help om deze te verbinden met de leefwereld van de mensen om wie het gaat. Dat heb ik geleerd als journalist en MT-lid en woordvoerder bij een woningcorporatie.

Als (strategisch) communicatieadviseur denk ik mee en adviseer ik over de missie van een organisatie en hoe die zich vertaalt in het dagelijkse doen. Communicatie vloeit voort uit daden. ‘Show, don’t tell’, is mijn leidraad. Het mooiste is als anderen lovend vertellen over jouw organisatie. Daar streef ik naar.

Politiek en openbaar bestuur heeft mijn speciale interesse. Niet in de laatste plaats vanwege mijn opleiding als politicoloog aan de Radbouduniversiteit. In mijn journalistieke tijd werkte ik voor de Gelderlander als parlementair verslaggever in Den Haag en zag daar van dicht bij hoe goede communicatie werkt. Later was ik jaren politiek verslaggever in Arnhem.

Ik heb ervaring in de omgang met de pers. Lokaal, regionaal, landelijk – kranten, radio, televisie. Als oud-journalist weet ik wat de pers nodig heeft. Crisiscommunicatie vraagt snelheid, helderheid en een goede organisatie. In 2014 vond een explosie plaats in een appartementengebouw in Arnhem. Een persoon kwam om, tien woningen waren zwaar beschadigd. Op dat moment was ik waarnemend directeur van de woningcorporatie en daarmee ook verantwoordelijk voor de communicatie. Er was veel lof voor de wijze waarop de corporatie deze crisis heeft aangepakt.

 

 

    Wilt u dat ik contact met u opneem?

    Stuur svp een bericht aan: berry.kessels@gmail.com